اقلیت شیعیان هزاره پاکستان ساکن در محلههای تحت محاصره شدید ایستهای بازرسی میگویند در حالی از سوی شبه نظامیان فرقهای در کویته مورد آزار و تعرض قرار میگیرند و کشته میشوند که به نظر میرسد مقامهای دولت پاکستان نمیتوانند این کشتارها را متوقف کنند.
برای چندین سال، صدها هزار تن از اعضای اقلیت شیعیان هزاره در دو "گتو" (محله اقلیتها) محصور در میان چندین ایست بازرسی و صدها گارد مسلح که برای حفاظت از آنها در برابر شبه نظامیان خشن برپا شده است، ساکن هستند.
بوستان علی، یک فعال هزارهای درباره وضعیت این محلههای محصور میگوید: اینها شبیه به زندان هستند. هزارهایها شکنجه روانی را تجربه میکنند. این جامعه از بقیه شهر جدا شده و در چنین مناطقی محصور شده است.
حضور اقلیت شیعه در کویته به شدت به چشم میآید؛ کویته مرکز ایالت فقیر بلوچستان محل درگیریهای خشونتآمیز فرقهای، انفجارهای انتحاری و تهاجم است.
هزارهایها اساساً میتوانند به خواسته خود در کویته آزادانه تردد کنند اما اکثراً از بیم حملات این کار را انجام نمیدهند.
برای حفاظت بیشتر از این گروه اقلیت و با وجود ادامه عملیات نظامی علیه شبه نظامیان در کویته، به تاجران و دستفروشانی که در روز کار میکنند برای حفاظت از جان خود حین ترک گتوها اسکورتهای مسلح داده میشود.
اما همین اقدامات هم باعث نشده تا حملات گسترده علیه هزارهایها متوقف شود.
همین یک ماه گذشته بود که انفجار در یک بازار سبزی فروشی ۲۱ کشته و ۴۷ زخمی برجای گذاشت و اکثر قربانیان هم هزارهای بودند.
این رویداد باعث شد تا این گروه اقلیت بیشتر مورد حفاظت نیروهای شبه نظامی دولتی پاکستانی قرار بگیرند؛ نیروهایی که در متوقف کردن انفجارهای انتحاری در میان جمعیت ناکام ماندهاند.
این حمله که توسط داعش و "لشکر جنگوی" انجام شد، جدیدترین سری از حملات علیه گروه هزارهایها بود که در پی حملات اوایل ۲۰۱۳ با قریب به ۲۰۰ کشته صورت گرفت.
اوضاع در مرز افغانستان اگر خطرناکتر نباشد، تقریباً مشابه کویته است و مساجد، مدارس و رویدادهای مربوط به هزارهایها به صورت منظم هدف حملات شبه نظامیان قرار میگیرند.
پاکستان مدتهاست که ملغمهای بزرگ از ناآرامیها و خشونتهای فرقهای است و اقلیتهای مذهبی در این کشور چندین دهه است که هدف شبه نظامیان خشونت طلب قرار گرفتهاند.
اثبات شده که جمعیت هزاره به یکی از آسیب پذیرترین جوامع در آسیای میانه و هدفی آسان برای شبه نظامیانی تبدیل شده است.
مقامهای پاکستان که بابت ناتوانی در متوقف کردن این حملات علیه هزارهایها مورد انتقاد قرار دارند، به تلفات نیروهای امنیتی حین دفاع از این اقلیت اشاره دارند و آن را اثباتی بر بهترین عملکرد خود میدانند.
همچنین برنامههایی برای نصب دوربینهای نظارتی در بازارها برای بهبود وضعیت امنیتی در نظر گرفته شده اما رهبران جامعه هزاره نسبت به این برنامه تردید دارند و میگویند که این اقدامات موجود نتوانسته خشونتها را از میان ببرد.
بر اساس گزارش حزب دموکراتیک هزاره، در نتیجه بمب گذاریهای خونین ۲۰۱۳ در داخل مناطق تحت حفاظت، بین ۷۵ تا ۱۰۰ هزار هزارهای در سالهای اخیر به سایر نقاط پاکستان یا کشورهای دیگر گریختهاند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11125
تگ ها: